نوتریکا را نصب کن !

تاریخچه هنر ویترای

تاریخچه ویترای از هزاران سال پیش به اروپا باز می گردد از رومیان به یادگار مانده است.ویترایی که الان با نقاشی روی شیشه از آن یاد می شود،برگرفته از همان ویترای اولیه،یعنی ارسی ها و پنجره های قدیمی رنگی می باشد که در گذشته در معماری های خانه ها برای تزیین در و پنجره ها استفاده می شده است. در قدیم با اضافه کردن فلزات مختلف به شیشه خام،شیشه های رنگی تولید می کردند و از آن شیشه ها برای درو پنجره استفاده می کردند،به مرور روی همان شیشه های رنگی نقش و نگارهایی ایجاد می کردند که سبب زیبا شدن هرچه بیشتر شیشه ها می شد.

تاریخچه هنر ویترای

 
 
تاریخچه ی ویترای
تاریخچه ویترای از هزاران سال پیش به اروپا باز می گردد از رومیان به یادگار مانده است.ویترایی که الان با نقاشی روی شیشه از آن یاد می شود،برگرفته از همان ویترای اولیه،یعنی ارسی ها و پنجره های قدیمی رنگی می باشد که در گذشته در معماری های خانه ها برای تزیین در و پنجره ها استفاده می شده است.
در قدیم با اضافه کردن فلزات مختلف به شیشه خام،شیشه های رنگی تولید می کردند و از آن شیشه ها برای درو پنجره استفاده می کردند،به مرور روی همان شیشه های رنگی نقش و نگارهایی ایجاد می کردند که سبب زیبا شدن هرچه بیشتر شیشه ها می شد.
 
در خانه های قدیمی ایران نیز این ارسی های قدیمی وجود داشت و زیبایی خاصی را با انعکاس نور خورشید به داخل اتاق از خود ساطع می ساخت.
در ایران در و پنجره های منازل و مساجد قدیمی بسیاری به صورت رنگی و مشبکی کار شده است که به ارسی از آن یاد می شود.مسجدی مانند:مسجد نصیرالملک شیراز،پنجره های رنگی و ارسی بکار رفته در در و پنجره های کاخ گلستان تهران و همچنین شیشه های رنگی در باغ دولت آباد شهر یزد بخشی از این نمونه های زیبای هنر ویترای در معماری ها می باشد.
 
 
آثار مختلفی از هنر زیبای ویترای در موزه های کشورهای مختلف به چشم می خورد.به مرور هنر ویترای که از آن فقط به عنوان شیشه های رنگی یاد می شده است،دستخوش تغییرات دست هنرمندان قرار گرفت و به صورت ویترای امروزی که از آن به عنوان نقاشی روی سطوح شیشه ای و سفالی و غیره یاد می شود درآمد.این هنر زیبا امروزه طرفداران 
بسیاری را به سمت خود جذب نموده است و در قالب تابلوها و ظروف مختلف،آثار بسیار زیبا و چشمگیر و باارزشی را روانه بازار کرده است.از ویترای با نام نقاشی پشت شیشه نیز یاد می شود.
در ایران،هنر ویترای به شکل گره چینی مرسوم بوده است که بسیار به هنر ویترای شبیه می باشد، هنرنقاشی بر روی شیشه مختص اروپاییان بوده است وظهور آن به زمان رومیان بازمی گردد. گره چینی به هنری گفته می شود که با شیشه و چوب آمیخته شده است که در آن اشکال هندسی مرتب حرف اول را می زند که از آن در تزیین در و پنجره های مساجد و خانه ها استفاده می شده است.
 
 
 نمونه های گره چینی  درشهر های مختلف  ایران،در اصفهان،کاشان،یزد وبسیاری از شهرهای دیگر به چشم می خورد.که نمونه بارز آن چهل ستون اصفهان می باشد.
 در طول تاریخ هزار ساله خود ، این اصطلاح منحصر به در و پنجره های کلیساها و سایرساختمان های  مذهبی در اروپا بوده است.  به طور معمول و سنتی در تابلوهای ساخته شده و صاف به عنوان پنجره استفاده قرار می گیرد ، اما خلاقیت های این هنرمندان سبب شدکه این هنر  شیشه ای مدرن نیز  ساختارها و مجسمه های سه بعدی را نیز دربربگیرد. 
 
 
در اواخر دوره قرون وسطی ، کارخانه های شیشه ای تأسیس شدند که در آنجا  ماده سیلیس که برای تولید شیشه به کار میرفت آماده بود. سیلیس برای ذوب  شدن نیاز به دمای بسیار بالایی دارد ، چیزی که همه کارخانه های شیشه قدرت دستیابی به آن را نداشتند. شیشه ها را  بااضافه کردن پودرهای فلزی یا فلزات در حالی که در حالت مذاب قرار دارد رنگ می شود.  اکسید مس برای تولید رنگ سبز یا مایل به سبزنقش دارند . شیشه قرمز  با استفاده از مس تولید می شود  و رنگ قرمز روشن و شفاف می شود .رفته رفته تکه های شیشه های رنگی را به وسیله سرب و لحیم کاری در کنار شیشه ها نصب می کردند.
 
 
 
 
 
 
 
 
مطالب مرتبط

    [{article_score_num} :1
    [{article_score} :9 از 10]
    {article_score_pls} :

    تصاویر این صفحه
    تنظیمات

    یادداشت کاربران
    • ziba []
      0 Like disLike 0
      بسیار عالی بود
    • ریحانه []
      0 Like disLike 0
      مطلب خوبی بود
    • سینا []
      0 Like disLike 0
      سلام،خیلی سایت خوبی دارید،مطلب بسیار مفیدی بود.موفق باشید.
    درج یک یادداشت :
    نام کاربری :
    پست الکترونیکی :
    وب :
    یادداشت :
    کد امنیتی :
    2 + 4 = ?